Shiftleader voor onze locatie in Tilburg

Shiftleader productie 3 ploegendienst

Tilburg

40 uur per week

Als shiftleader bij Helvoet stuur jij de productieteams aan die werken in zowel dagdienst, 3- en 5-ploegendienst. Samen met onze leadoperators faciliteer je de teams zodat zij op een veilige en efficiënte wijze de productie kunnen realiseren middels spuitgieten, assembleren, verpakken en verzendklaar maken van de producten. Eerst ga je in dagdienst aan de slag, om onder andere getraind en ingewerkt te worden. Na je inwerkperiode ga je in 3 ploegen werken.

 

Wat ga je doen?

Als shiftleader zorg jij ervoor dat de bezetting in de teams klopt en dat deze is afgestemd op de realisatie van de productieplanning. Hierbij hou je natuurlijk ook rekening met vakantieplanningen en verzuim en pak je snel door als er problemen in de planning ontstaan.

Daarnaast zorg jij ervoor dat de kennis van de teams up to date is, nieuwe collega’s goed ingewerkt worden en voer je ontwikkelgesprekken met collega’s zodat ze zich persoonlijk en professioneel blijven ontwikkelen. Ook zorg jij ervoor dat de medewerkers zich prettig en veilig voelen in de werkomgeving door toe te zien op naleving van veiligheids- en bedrijfsreglementen, 5S, orde en netheid. Zie je iets wat niet door de beugel kan? Dan spreek je collega’s hierop aan spreken en corrigeer je ze. In deze rol werk je nauw samen met je collega shiftleaders en evalueer je de productie- en werkprocessen. Op basis van deze evaluaties werk je ook concreet verbetervoorstellen uit.

 

Daarnaast ben je shiftleader verantwoordelijk voor:

 • Het organiseren van de ploegenoverdracht en het werkoverleg.
 • Het voorbereiden en afsluiten van orders.
 • Het promoten van het werken met (geautomatiseerde) systemen, zoals Poka, Ultimo.
 • In overleg met afdeling onderhoud bepaal je of onderhoud aan machines nodig is (correctief en preventief) en anticipeer op gepland onderhoud.

 

Wie ben jij?

Je bent iemand waar mensen graag voor willen werken, je team voelt zich gehoord bij jou. Je houdt overzicht en weet het werk en de teams goed te organiseren. Wat we verder belangrijk vinden:

 • Ervaring in het aansturen van operators; jij kan het team naar een hoger niveau tillen.
 • Integriteit; je drukt je tactvol uit richting collega’s.
 • Je bent daadkrachtig en kan oplossingsgericht handelen in stressvolle situaties.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

 

 

Wat bieden we jou:

Naast dat je komt werken in een platte en informele organisatie bieden we in deze rol veel vrijheid en de mogelijkheid actief je kennis en ervaring te delen om de organisatie verder te ontwikkelen.

Daarnaast krijg je van ons:

 • Een fulltime salaris tussen € 3.000 – € 3.800 (salarisschaal J van CAO krli) e.e.a. afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • 8% Vakantiegeld een beoordelingstoeslag van 3% en een eindejaarsuitkering van 3%.
 • Vakantiedagen en ADV dagen.
 • Bedrijfsmiddelen
 • Opleiding trainingen

 

Over ons

Met wereldwijd meer dan 800 medewerkers is Helvoet is al ruim 80 jaar leverancier van precisiecomponenten in rubber en kunststof. Onze vestigingen Tilburg, Hellevoetsluis, Lommel (BE), Poona (IND) en München (DE) zijn gespecialiseerd in complexe assemblages voor de markten van Food, Health en Mobility.

Samen met onze klanten ontwikkelen we producten uit kunststof, rubber of een combinatie daarvan. Vervolgens assembleren we het tot een halffabricaat of tot een complete functionele module. Onze producten worden onder andere toegepast in medische cartridges, point-of-care instrumenten, diagnose-apparaten, brandstof-, rem- en aandrijfsystemen en doseersystemen voor bier, koffie en melk. De productieprocessen vinden plaats onder schone, gecontroleerde omstandigheden en in cleanrooms en veiligheid, milieu, kwaliteit en efficiëntie zijn hierin voor ons van belang.

Wat collega’s zeggen over Helvoet; “duurzaam, informeel en plat, er wordt naar je geluisterd en je werkt samen met bevlogen collega’s”.

 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden van ons en de vacature? Solliciteer dan direct door je CV (en korte motivatie) te sturen naar hr@helvoet.nl

 

Interested?

Apply for this job