Senior HR Business partner voor onze locatie in Tilburg (full time)

Heb jij ervaring in de maakindustrie en wil jij een actieve bijdrage leveren op HR-gebied aan ons bedrijf dat volop in beweging is? Als senior HR-Businesspartner bij Helvoet hou jij van snel schakelen en heb je een allround takenpakket. Je bent naast een sparringpartner voor de hele organisatie ook hand-on en operationeel bezig. Een belangrijk traject dat speelt in de komende tijd isde reorganisatie, waarbij we onze sites in Tilburg en Hellevoetsluis gaan samenvoegen in Tilburg.

Wat ga je doen?

Als senior HR-Business Partner bij Helvoet is geen dag hetzelfde en heb je een breed en divers takenpakket. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het uitzetten, bijsturen en voeren van het HR-beleid voor onze vestigingen in Tilburg en Hellevoetsluis. Op beide locaties zijn in totaal zo’n 220 collega’s werkzaam. Hierin spar jij met de CEO, het management en de leidinggevenden. Gevraagd en ongevraagd geef jij advies over onder andere personeelsvraagstukken, organisatieontwikkeling, re-integratie, in- door- en uitstroom en retentie van medewerkers.

Ook sta je iedere dag klaar voor onze medewerkers en help je ze verder met alle HR gerelateerde vragen.

Andere belangrijke taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Projecten: je hebt een belangrijke rol in de reorganisatie, waar we middenin zitten.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor een groot deel van onze interne communicatie.
 • Invulling geven aan uitvoering arbeidsvoorwaarden waaronder salarisadministratie, tijdsregistratie, wagenpark.
 • Het onderhouden van contacten met externe leveranciers van HR-diensten; o.a. bedrijfsarts, arbodienst, jurist, pensioenadviseur, werving- en selectie en payrollpartners, branchevereniging, werknemersverenigingen, vertrouwenspersoon.
 • Coördinatie en sparringpartner voor CEO voor overleg met de ondernemingsraad.

 

In deze rol rapporteer je aan de CEO en geef je leiding/coach je 4 medewerkers; een HR-officer, payroll medewerker, recruiter en een office assistant.

Wie ben jij?

Je stelt je proactief en nieuwsgierig op en bent in staat om verdiepende en kritische vragen te stellen waardoor je snel tot de kern komt. Je schakelt makkelijk met diverse niveaus binnen de organisatie en bent benaderbaar voor iedereen. Verder herken jij jezelf verder in onderstaande profielschets:

 

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting HRM;
 • Ervaring in een productieomgeving is een grote pre;
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen en wet- & regelgeving op HR-gebied;
 • Je toont ownership en bent ondernemend;
 • Gevoel voor de onderlinge verhoudingen en je bent integer en betrouwbaar;
 • Je kent je prioriteiten en bent flexibel om deze bij te stellen;
 • Een bruggenbouwer die in staat is om verschillende wensen en belangen bij elkaar te brengen.

 

Wij bieden:

 • Een salaris tussen de 70k – 80k bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau.
 • Goede pensioenregeling.
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Opleiding trainingen.

 

Over ons

Helvoet Tilburg is continue in beweging. In deze high tech omgeving maken we small components die in de medische sector echt het verschil maken. Onze producten zijn innovatief en worden gemaakt in cleanrooms.

Naast onze vestiging in Tilburg hebben we ook locaties in Hellevoetsluis, Lommel (BE), Pune (IND) en München (DE) en zijn we gespecialiseerd in complexe assemblages voor de markten van Food, Health en Mobility.

Met wereldwijd meer dan 800 medewerkers is Helvoet is al ruim 80 jaar leverancier van precisiecomponenten in rubber en kunststof.

Samen met onze klanten ontwikkelen we producten uit kunststof, rubber of een combinatie daarvan. Vervolgens assembleren we het tot een halffabricaat of tot een complete functionele module. Onze producten worden onder andere toegepast in medische cartridges, point-of-care instrumenten, diagnose-apparaten, brandstof-, rem- en aandrijfsystemen en doseersystemen voor bier, koffie en melk. De productieprocessen vinden plaats onder schone, gecontroleerde omstandigheden en in cleanrooms en veiligheid, milieu, kwaliteit en efficiëntie zijn hierin voor ons van belang. I

 

Wat collega’s zeggen over Helvoet; “duurzaam, informeel en een platte organisatie, er wordt naar je geluisterd en je werkt samen met bevlogen collega’s”.

 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden van ons en de vacature? Solliciteer dan direct door je CV (en korte motivatie) te sturen naar hr@helvoet.nl

Interested?

Apply for this job